تحقیق موشكهای كروز CRUISE

گروه فایل کاربردی

توضیحات :

توضیحات :

تحقیق موشكهای كروز CRUISE در 54 صفحه در قالب ورد (Word) قابل ویرایش.

بخشی از متن :

موشكهای كروز CRUISE

كلمه انگلیسی CRUISE در فارسی به مفهوم سفر دریایی و گشت زنی می باشد. وقتی این كلمه همراه با موشك به كار می رود، طبق نظر كارشناسان كنترل تسلیحات، جنگ افزارهای با كلاهك هسته ای (حداكثر برد 500 الی 600 كیلومتر) را شامل می شوند.

ویژگیهای موشك كروز

موشك كروز دارای چهار ویژگی زیر است :

1) موشك در طبقات پایین جو (30 كیلومتر با 10000 پا) از نیروی برا ( LIFT ) ایرودینامیكی استفاده می كند.

2) در حین پرواز قادر به تغییر مسیر و ارتفاع بوده و می تواند به دفعات این كار را تكرار كند.

3) بردی بیشتر از 50 كیلومتر دارد.

4) در یك پرواز عادی یكسره، موشك در تمام مسیر هدایت شده و حامل انواع مختلفی از سرجنگی است.

با تعریف فوق، موشكهای كروز، امروزه طیف گسترده ای از موشكها- ( نظیر استیكس[1] روسی، كرم ابریشم چینی، اگزوست[2] فرانسه و هارپون[3] امریكا) را در بر می گیرد. موشكهای كروز معمولا از تكنولوژی هواپیما استفاده می كنند و دارای كلاهك مشابه، كوچكتر و ارزانتر ار موشكهای بالستیك هستند. به كارگیری سیستمهای ناوبری و هدایت پیشرفته دقیق نظیر GPS باعث شده تا نسبت به موشكهای بالستیك دقت بیشتری را دارا بوده و به همین دلیل از توسعه و تولید بیشتری نیز برخوردار باشند.

از نظر قدمت، سلاح المانی DOODIL BUGS V1 اولین كروز عملیاتی است كه در سال 1994 علیه انگلیس به كار گرفته شد. DOODIL BUGS V1 با 70 درصد ناكامی از موفقیت نسبی برخوردار بودند. پرواز مستقیم و سرعت كم این موشك باعث می شود كه درجه اسیب پذیری و ضایعات ان بیشتر شود. و همچنین به وسیله رادارهای دشمن كشف، رهگیری و توسط هواپیماهایی كه سرعت بیشتری را دارند، مورد هدف قرار بگیرند.

بعد از جنگ جهانی دوم هر دو بلوك شرق و غرب دستیابی به موشكهای دور پرواز همراه با انعطاف پذیری بیشتر را دنبال كردند تا اینكه در سال 1970 پیشرفتهایی در میكروالكترونیك، كامپیوتر و موتورهای توربوفن كوچك حاصل شد. بهره گیری از این دو پدیده، تكنولوژی ساخت موشكهای كروز امروزی را امكان پذیر كرده است.

این موشكهای در واقع مشابه یك هواپیمای بدون خلبان، در همه مراحل پرواز دارای هدایت است. موشكهای كروزی كه امروزه در دسترس هستند دارای انواع پرتابی از زمین پایه[4]، هواپرتابی یا هواپایه[5]، دریاپایه یا دریاپرتابی[6]، با برد 600 الی 2500 كیلومتر هستند.

نكته مهم در مورد موشك كروز این است كه این موشك- به دلیل اینكه برای رسیدن به هدف با سرعت كمتر از یك ماخ حركت می كند- به ساعتها پرواز نیاز دارد. با این وضعیت با توجه به هدایت اینرسی اولیه این امكان وجود دارد كه موشك صدها متر از مسیر منحرف شود. زیرا اگر چه با هدایت از این نوع اینرسی، امكان انحراف برای موشكی كه دهها دقیقه پرواز میكند كم است، ولی برای موشكی كه ساعتها باید ادامه طریق دهد، این هدایت مناسب نیست. برای رفع عیب باید نوعی تصحیح در مسیر انجام شود تا در عمل مكمل هدایت اصلی ان باشد.

روش هدایت موشك كروز

غیر از سیستم هدایت اینرسی، امروزه از روشهای دیگر نیز در سیستمهای هدایت كروز استفاده می شود، این روشها عبارتند از :

1) سیستم انطباق متقابل پشت سرهم جغرافیایی[7]

این سیستم براساس اطلاعات دقیق توپوگرافی از زمین هدف استوار است. در این روش، محوطه ای از سطح زمین به طول 10 كیلومتر و به عرض 2 كیلومتر به مربع های یك صد متری تقسیم و ارتفاع متوسط در هر كدام از انها را مشخص و به صورت ماتریكس ( 2000 رقم مختلف و هر رقم مخصوص مربع خاصی از زمین مورد نظر) به صورت عددی[8] به حافظه كامپیوتر وارد می شود. موشك وقتی به محوطه مورد نظر رسید، ارقام اندازه گیری شده را با ارقام ارسالی از موشك، در حافظه مقایسه می كند و با توجه به نتیجه مقایسه، موقعیت محل شناسایی شده و دستور بعدی را از طریق دستگاه محاسبه، به سیستم كنترل اتوماتیك صادر می كند. بررسیهای بعدی در زمانی كه موشك به هدف نزدیك می شود، انجام می گیرد و سرانجام انتخاب مسیر می شود. در موشكهای كروز دریاپایه اولین و بزرگترین بررسی بلافاصله پس از عبور موشك از دریا و رسیدن به خشكی انجام می شود.

موشكهای موجود امكان ذخیره 20 نقشه در حافظه خود را دارند. این روش هدایت برای زمین هایی كه از عوارض و ناهمواریهای زیاد برخوردارند، مناسب می باشد.

2) سیستم CDS [9]

گیرنده ماهواره ای موجود در موشك، كشتی، ایستگاه زمینی متحرك یا ثابت با دریافت فركانسهای حاوی اطلاعات ماهواره ای ( 3 یا 4 ماهواره ) موجود در مدار زمین و انجام محاسبات، موقعیت مكانی را محاسبه و تعیین می كند.

برای سهولت دستیابی به ماهواره های مورد نیاز در هر لحظه و هر نقطه از زمین تعداد34 ماهواره به این منظور پرتاب شده است. با این وضعیت امكان تعیین موقعیت در هر لحظه و نقطه زمین فراهم است. این سیستم بخصوص برای مسیرهای دریایی مناسب می باشد.

شكل 24 :

شكل 25 :

شكل 26 :

شكل 27 :

4) سیستم DSMAC [10]

این هدایت مخصوص بخش پایانی مسیر موشك است. تصمیم گیری در این روش مقایسه تصاویر تلویزیونی محلهای مورد نظر و مقایسه ان با تصاویر اصلی از قبل گرفته شده به صورت اطلاعات عددی استوار است. در این سیستم، پس از انجام عمل مقایسه و تطبیق، موشك موقعیت خود را تعیین و پس از محاسبه انحراف مسیر و انجام اصلاحات، سرانجام موشك به فاصله 10 متری، خود را به هدف می رساند. نكته مهم در این روش، توان مقایسه تصاویر بی شمار با تصویر حقیقی است و مقایسه كننده های تصویری ان قادر به مقایسه 10000 پیكسل نوری در چندین ثانیه هستند.

5) توصیف

چنانچه محوطه ای كه موشك كروز از ان پرواز می كند، عاری از تجهیزات پدافندی و عملیات خصمانه باشد، این موشك مسیر خود را در ارتفاع 5000 یا 10000 پایی ادامه می دهد. در صورت برخورد به فضای محافظت شده، كروز ارتفاع خود را كم می كند و به 50 الی 300 پا تقلیل می دهد. ارتفاع حقیقی در این حالت به تندی و شیب و همچنین زیاد بودن عوارض زمین بستگی دارد.

كنترل موشك از طریق سطوح ایرودینامیكی ان انجام می شود. از این نظر همانطوری كه قبلا اشاره شد موشك كروز شبیه هواپیمای بدون خلبان است.

اغلب موشكهای كروز از جایگاه و محلهای استقرار خود با استفاده از بوستر سوخت جامد، پرتاب می شوند و بعد از روشن شدن موتور توربوفن هوازی، بوستر جدا و تنها موتور اصلی باعث رانش ان به جلو می شود.


STYX .[1]

EXOCET.[2]

HARPOON. [3]

GROUND LAUNCHED CRUISE MISSILE.[4]

AIR LAUNCHED CRUISE MISSILE .[5]

SRBMARINE LAUNCHED CRUISE MISSILE.[6]

TRAIN COUNTER MATCHING.[7]

DIGITAL.[8]

CROSS DETECTION SYSTEM.[9]

DIGITAL SENCE MATCHENG AREA CORRELATION.[10]

فهرست مطالب :

موشكهای كروز CRUISE

روش هدایت موشك كروز

موشك BGM-199A TLAM-N [1]

موشك BGM-109B/TASM [2]

موشك BGM-109C TLAMC [3]

موشك TLAMDBGM-109D [4]

موشك TASMBGM-109E [5]

موشك BGM-109F TAAM [6]

موشك ABM-109C [7]

موشك AGM109H MRASM [8]

موشكهای كروز دریاپایه

هدایت و كنترل موشكهای كروز دریاپایه

مشخصات و ابعاد موشك دریاپایه BGM-109B

موشكهای كروز هواپایه یا هواپرتابی (ALCM ) [9]

موشکهای کروز زمین پایه (BGM-109G GRIFFIN)

موشک کروز جنگ

دقت موشک کروز

موشکهای سیلک ورم (HY-1 HY-2) SILK WORM

مشخصات مدل هایی یینگ 1– HY-1

مشخصات مدل هایی ینگ -2 HY-2

موشک اس اس ان – 1 (SS-N-1)

موشک سامسون (SS-N-21) SAMPSON

موشک سان برن (SS-N-22) SUN BURN

موشک اگزوست (MM38 AM/MM/SM39 MM40) EXOCET

موشک AM-MM39

موشک اس ام – 39 SM-39

موشک ام ام – 40 MM-40

موشک اریکس ERYX

موشک اگزوست (EXOCET) AM-39

موشک استار STAR

موشک آپاچی APACHE

کلمات کلیدی : تحقیق موشكهای كروز CRUISE ;فایل ورد موشکهای کروز ;تحقیق انواع موشک کروز ;تحقیق درباره موشک جنگی ;تحقیق تاریخچه موشک کروز;موشک کروز

تحقیق موشكهای كروز CRUISE

محصولات مشابه با "تحقیق موشكهای كروز CRUISE"


محصولات گروه