تحقیق مسمومیت غذایی
گروه فایل کاربردی
توضیحات :
مسمومیت غذایی
مسمومیت غذایی بر اثر خوردن غذای آلوده یا زیاد خوردن ایجاد میشود. علایم آن بیشتر با درگیری دستگاه گوارش همراه است و شدت این بیماری طیف گستردهای دارد. گاهی آنقدر خفیف است که نیاز به اقدامات درمانی ندارد و گاهی در کودکان زیر 1 سال، افراد پیر و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف آنقدر شدت مییابد که جان آنها را تهدید میکند. معمولاً مسمومیت غذایی از چند ساعت تا چند روز ادامه مییابد و طول مدت بیماری بستگی به عامل مسمومیت دارد.
موجودات میکروسکوپی از طریق آب، هوا، خاک یا راههای گوارشی وارد غذای انسان و حیوانات میشوند و آنها را آلوده میکنند. معمولاً این موجودات تغییری در رنگ، بو و بافت غذا ایجاد نمیکنند و افراد، متوجه آلوده بودن غذا نمیشوند و آن را مصرف میکنند. بهترین راه پیشگیری، حفاظت مناسب از غذاها و رعایت بهداشت است. بیش از 200 عامل بیماریزای شناختهشده از طریق غذا منتقل میشوند.
به طور کلی مسمومیت غذایی به 2 دسته کلی تقسیم میشود:
مواد عفونی: شامل ویروس، باکتری و انگلها
مواد سمی: شامل قارچهای سمی، حشرهکشها، برخی گیاهان و غذاهای دریایی
یکی از بیماریهای شایعی که بر اثر مسمومیت غذایی ایجاد میشود اسهال مسافران است. باکتریهای اشرشیاکلی (E.coli)، کمپیلوباکتر ژژنی (C.jejuni) و شیگلا (shigella) از عوامل عمده این اسهال عفونی هستند. استفاده از دستهای آلوده با مدفوع، باعث انتقال این عفونت از طریق آب و غذا میشود. کسانی که به طور مستقیم با غذا تماس دارند (مثل آشپزها، کارگرهای رستورانها و ...) باید گواهی سلامت از وزارت بهداشت داشته باشند و در رعایت بهداشت کاملاً دقت کنند. در صورت مصرف گوشت خام یا گوشتی که خوب پخته نشده است، احتمال خطر بالایی برای ابتلا به این بیماری وجود دارد. به خصوص همبرگرهایی که بدون رعایت بهداشت تهیه میگردند و به خوبی پخته نمیشوند میتوانند این بیماری را انتقال دهند. همبرگر خوب همبرگری است که کاملاً پخته شده باشد و هیچ قسمتی از آن به رنگ صورتی کمرنگ (که علامت کامل پخته نشدن گوشت است) نباشد. برگهای خام سبزیجات، میوه با پوست، لبنیات غیر پاستوریزه و غذاهای دریایی نیز جزء عواملی هستند که باعث اسهال مسافران میشوند. شیرهای آب یکی دیگر از عواملی است که به راحتی باعث انتقال بیماری میشود. در واقع ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم با اشیای آلوده میتواند این بیماری را انتقال دهد. در آشپزخانه در صورت قرار دادن گوشت خام بر روی میز، حتماً میز را بشویید چون ممکن است با قرار دادن مواد غذایی دیگر این بیماری منتقل شود. اشتباه شایعی که مسافران میکنند استفاده از یخ است. با قرار دادن آب در جایخی باز هم قابلیت انتقال میکروب وجود دارد. بهتر است از یخهای فروشندههای سر راه استفاده نکنید و خودتان با آب سالم اقدام به درست کردن یخ نمایید.
کلمات کلیدی : تحقیق مسمومیت غذایی;مقاله مسمومیت غذایی;تحقیق در مورد مسمومیت غذایی;مقاله مسمومیت های غذایی;مقاله درباره مسمومیت غذایی;مقاله درمورد مسمومیت غذایی
بازدید : 76 نفر
فرمت : doc
سایز : 1.265 مگا بایت
صفحات : 15
دانلود امداد رسانی و كمكهای اولیه 21 ص
دانلود امداد و نجات 63 ص
دانلود اهمیت آمار در پزشكی28 ص
دانلود ایمنی و بهداشت محیط كار 90 ص
دانلود ایمنی وبهداشت شغلی آن 33 ص
دانلود تحقیق حقوق پزشکی مالیات پزشکان 14 ص.DOC
دانلود تحقیق درباره نظریه مولكولى تكامل 8 ص
دانلود تحقیق كمیسیون بند 20 ماده 55 قانون شهرداریها 11 ص DOC
دانلود تحقیق لیتوگرافی (تصویربرداری) 35 ص
گزارش كارآموزی تولید فرآورده های بهداشتی شركت پاكشو
پاورپوینت اصول نگهداری مواد غذایی
نمونه سوالات جدید آزمون ورودی بهیاری و پرستاری دانش آموزان پایه دهم با توجه به منابع جدید سال 1396
دانلود پاورپوینت سازمان های ارائه دهنده بهداشتی درمانی در جهان
پاورپوینت كاهش آسیب
پاورپوینت مراقبت از مو، دهان و دندان
دانلود مقاله پروژه ساختمان بتن ارمه
خلاصه رفتار سازمانی هرسی بلانچارد
دانلود مقاله جایگاه توبه در قرآن و احادیث
دانلود مقاله تفاوت خواب و مرگ
دانلود مقاله اعاده دادرسی (23صفحه)
پروژه کامل اتوکد با موضوع پل رودخانه
جهانگردی در جهان
نمونه سوال پایان ترم مدیریت ساخت دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه
دانلود مقاله نگاهی به گمرک ایران
دانلود مقاله با موضوع سخرانی
دانلود پاورپوینت بررسی معماری دوره ی صفوی
پاورپوینت آشنایی با اکولوژی محیطهای مختلف (بیوم ها)
دانلود پاورپوینت تصمیم گیری و حل مسأله (فصل چهارم کتاب مبانی سازمان و مدیریت رضائیان)
دانلود مقاله روانشناسی تربیت