دانلود تحقیق جایگاه عرف در حقوق بین الملل و حقوق اسلام 18 ص
گروه فایل کاربردی
توضیحات :
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : 22 صفحه
جایگاه عرف در حقوق بین الملل و حقوق اسلام سید محمد موسوی بجنوردی[1] چكیده: مقالة حاضر، تلاشی است جهت بررسی جایگاه عُرف در حقوق بینالملل و حقوق اسلام، به این معنا كه میتوان گفت عُرف و عادت، قدیمیترین پدیدة حقوقی است و از زمانهای بسیار كهن تا گذشتهای كه چندان دور نیست، تنها مظهر و جلوگاه حقوق بوده است.
نگارنده، برای بررسی تفصیلی در ابتدا به بحث عُرف در حقوق بینالملل رُم، آنگلوساكسون و كامن لا میپردازد.
در ادامه، عرف در قانون و حقوق اسلام را بحث كرده و نمونههایی از مصادیق عُرف در حقوق اسلام و نقش عرف در پیدایش نظام دیات در اسلام را مورد بررسی قرار داده است.
نویسنده، در پایان نتیجه میگیرد كه نظام دیات یك حكم تأسیسی اسلام نیست، بلكه اسلام آن را امضا كرده و جزء احكام امضائی است و عرف و عادت در پیدایش آن نقش بسزایی را به عهده داشته است.
همچنین با توجه به مطالب ذكر شده به دست میآید كه پرداخت دیه از طرف عاقله نیز تابع عُرف است.
كلیدواژهها: عرف، عرف در حقوق بینالملل، عرف در حقوق اسلام.
گفتار اول: عرف در حقوق بین الملل 1ـ مقدمه هرچه در تاریخ زندگی اجتماعی بشر به دورانهای گذشتهتر و دورتر بازگردیم نیروی نظام خانوادگی را كه به شكل عرف متجلی بوده استوارتر مییابیم.
چنان كه در دوران كنونی نیز نظام زندگی جوامع بَدَوی كه در گوشه و كنار كرة زمین وجود دارند جز به صورت عرفی نیست و این نشانهای از دورانهای نخستین ملل متمدن فعلی میباشد كه قرنها راه كمال را پیمودهاند و اینك در مدارج عالی مدنیت ره میسپرند.
بنابراین میتوان گفت عرف و عادت قدیمیترین پدیدة حقوقی است و از زمانهای بسیار كهن تا گذشتهای كه چندان دور نیست تنها مظهر و جلوگاه حقوق بوده چنان كه مارك رگلاند تصریح كرده: «در حقیقت عرف منبع اول حقوق و نخستین مظهر آن است» و پیش از به وجود آمدن حقوق كتبی حاكمیت بلامنازعی داشته و با دقت و خشونت مورد عمل و اِغماض و چون و چرا در آن را نداشته است.
بدیهی است همانطور كه به نظر بشر زیباییهای طبیعت با زشتیها همراه هم هستند عرفهای آن أعصار نیز ضمن آنكه حافظ بخشی از حقوق طبیعی و برخی از سجایای اخلاقی بوده مقررات ناهنجار و نامطلوبی نیز در برداشته است.
وضع انحصاری عرف دیری نپایید و تحولی كه به مرور در همه شئون زندگی بشر رخ داد، در صحنة حقوق نیز ظاهر گردید.
انسان از دیرباز متوجه شده بود كه مدون نبودن عرف چه اشكالات جدّی در زندگی اجتماعی وی پدید میآورد.
بدین مناسبت از عهد باستان پس از رواج كتابت گاه به گاه كوششهایی به عمل میآورد تا منبع جدیدی به شكل كتبی برای حقوق ایجاد نماید.
قوانین سومری و كتیبة حمورابی كه در حدود 2000 سال پیش از میلاد حضرت مسیح(ع) وضع و تدوین شدهاند و نیز ألواح دوازدهگانة روم نشانة بارز چنین تلاش و كوششی میباشد كه به دست ما رسیده است ولی چنین كوششی در عهد باستان فقط توانست دایرة كوچك و محدودی از قلمرو گستردة عرف را برای مدتی به تسخیر حقوقی كتبی درآورد؛
کلمات کلیدی : دانلود جایگاه عرف در حقوق بین الملل و حقوق اسلام 18 ص;تحقیق جایگاه عرف در حقوق بین الملل و حقوق اسلام 18 ص;مقاله جایگاه عرف در حقوق بین الملل و حقوق اسلام 18 ص;جایگاه عرف در حقوق بین الملل و حقوق اسلام 18 ص

بازدید : 86 نفر
فرمت : zip
سایز : 36 کیلو بایت
صفحات : 22